Ne, nismo. Temu navadno sledi vprašanje: »Kaj pa delate čez poletje?«

Temu vprašanju navadno sledi razlaga, da ljudske nismo kot šole in da se moramo krepko truditi, da preživimo na trgu.  Ja, čez poletje so ljudske univerze tudi aktivne in se na njih dogaja marsikaj. Seveda manj in največkrat v dopoldanskem času, ampak ljudska univerza živi tudi poleti.

Res pa je, da se življenje julija in nekako do 15. avgusta, umiri. Ni tistega divjega  prehajanja iz razpisa v razpis in iz enega programa v drugega, ko se vmes niti nimaš časa veseliti uspešnih rezultatov na razpisih. In ker na ljudskih univerzah delamo za ljudi, nam je seveda osebni stik s slušatelji in zunanjimi sodelavci, zelo pomemben, zato največkrat postavimo druge pred sebe in smo na voljo tudi takrat, ko bi že morali po pravilih oditi domov.

Poletje na ljudski univerzi mi je všeč. Sploh, če se začne z uspešnimi maturanti. Delovni čas izkoristim za opravila, ki sem jih čez šolsko leto lahko prestavila na takrat, ko je več časa, za razna poročila projektov, ki se včasih zdijo neskončna in predvsem za pripravo na jesenski rok poklicne mature ter na novo šolsko leto.

Le kaj bo prineslo šolsko leto 2019/20?