Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje je bila ustanovljena leta 1984 na pobudo Dušane Findeisen in Ane Krajnc ter ob prostovoljnem sodelovanju številnih navdušencev vseh generacij. Uradna ustanovitelja sta bila Andragoško društvo Slovenije in Filozofska fakulteta v Ljubljani. Od takrat pa do danes je Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje zrasla v nacionalno mrežo 52 univerz v 51-tih krajih po Sloveniji. Univerza za tretje življenjsko obdobje v Tržiču deluje od leta 1998, aktivnosti pa so namenjene vsem dejavnim starejšim v popoklicnem obdobju ter tudi tistim, ki so tik pred upokojitvijo. Slušatelji se tako lahko udejstvujejo v različnih študijskih skupinah, študijskih krožkih in drugih organiziranih skupinah, ki temeljijo na načelu proste izbire, samoorganiziranosti, izmenjave znanja, izkušenj in kulture med člani skupine in pod vodstvom skrbno izbranega mentorja.

Z vključitvijo v program boste skozi celo leto  kakovostno, družabno in koristno pridobivali nova znanja in spretnosti. V šolskem letu 2021/22 uvajamo novost. Ob plačilu članarine v začetku šolskega leta, so  razpisani programi v okviru Univerza za tretje življenjsko obdobje za vas dostopni po nižji ceni.

Vključitev v Univerzo za tretje življenjsko obdobje je možna na dva načina:

  1. Z letno članarino 10 € in nato pri vsaki vključitvi v razpisane programe pridobite popust.
  2. Brez članarine, a v tem primeru plačate polno ceno razpisanega programa.

Programe v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje delno sofinancirata Občina Tržič in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Delavnice in programi