Gre za neformalno obliko izobraževanja odraslih. Zanj se odloči skupina ljudi, ki jo veže zanimanje za enaka ali podobna področja. Teme krožkov so raznovrstne, pretok idej in domišljije pa brezmejen.
Študijske krožke delno sofinancirata Občina Tržič in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Ko se prijavi zadostno število zainteresiranih, vas obvestimo o začetku izvajanja študijskega krožka.

Za vse programe, ki jih izvajamo, je treba izpolniti prijavnico.

Število udeležencev za izvedbo: 5—12.

 

Študijski krožki v letu 2018/2019

Pogovorne skupine

Pogovorne skupine so namenjene udeležencem, ki imajo podobne interese, težave in jih obravnavajo skupaj z menotorjem, ki skupine vodi. Namen je podoben kot supervizija, saj udeleženci na podlagi spoznanih težav iščejo skupne rešitve.

 

Moderni mozaik v tehniki Picasset

moderni-mozaik

Udeleženci bodo izdelovali mozaik iz porcelana, ki ima svoje posebnosti oblikovanja in omogoča ustvarjanje 3D -mozaika

* V ceno je zajet ves material, ki ga posameznik prejme.

Mentorica: Urška Ambrožič Potočnik
Št. ur: 30 ur; pričetek: 6. 4. 2020 ob 17.00
Cena: 55 eur

 

ZELIŠČNA KULINARIKA

Na tečaju se boste seznanili s tradicionalnimi in modernimi preprostimi recepti iz zdravilnih rož in zelišč (namazi,juhe,omlete, dodatki k jedem, solate ipd.)

Mentorica: Natalija Brumen
Začetek:  8. 5. 2020
Termini: četrtki od 16.00 do 17.30
Št. ur: 30 ur
Cena: 45 €

 

Zdrav duh v zdravem telesu

zdravduh
Že stara latinska modrost poudarja, da je za dobro počutje ključna dobra fizična pripravljenost. Naša vadba bo na tem načelu zasnovana karseda celostno in usmerjena v doseganje moči telesa in duha, notranjega miru in harmonije.

Poleg razteznih vaj, vaj za boljšo držo in zdravo hrbtenico ter krepitve mišic celega telesa se bo mogoče prepustiti tudi različnim sprostitvenim tehnikam, tehnikam dihanja in energijskim vajam.

Študijski krožek se bo začel v oktobru in potekal do junija 2029.

Mentorica: Iris Šober
Začetek:  3. 10. 2019
Termini: četrtki od 16.00 do 17.30
Št. ur: 30 ur
Cena: 45 €

 

BEREMO Z …


Letošnje leto razpisujemo nov študijski krožek, ki je namenjen vsem, ki želijo obuditi ali na novo spoznati svojo kreativnost pri pisanju različnih besedil in se podati na pot od kreativnega branja preko vaj za pisno ustvarjalnost do nastanka izvirnega literarnega besedila.

Z vajami bodo udeleženci bogatili besedni zaklad, povečali jezikovno izvirnost in spodbudili možgane h kreativnemu razmišljanju in pisanju. Spoznali bodo nekatera pravila – tudi zato, da se jih bodo med ustvarjanjem naučili kršiti ali vsaj obiti.

Predznanje ni nujno, kakršne koli dosedanje objave ali pisanje tudi ne; je pa prijetno in koristno, če je učeča se družba pisana v smislu različnih ravni znanja – vabljeni torej začetniki, mojstri in tisti vmes!

Mentorica: Nataša Škofic Kranjc
Začetek: 9. 10. 2019
Št. ur: 25 ur
Cena: 35 €