Vinko Hlebš je prejel prestižno priznanje Andragoškega centra Slovenije 2016 »za vestno samostojno učenje in podajanje znanja različnim skupinam vseh starosti, s tem pa promocijo ustvarjalnosti in njenega vpliva tudi na družabno in zdravo življenje«. Je slikar samouk, ki svoje skozi leta pridobljeno in dragoceno znanje z veseljem in žarom predaja svojim tečajnikom na Ljudski univerzi Tržič že 13 let. Vinko Hlebš je z dobrimi mentorji in pridnim delom v ateljeju naredil dve akademiji brez papirja, s svojim prijateljskim pristopom na delavnicah pa dokazuje tudi terapevtsko vrednost slikanja.

V Šolo slikanja se lahko vključijo tako začetniki, ki svojo slikarsko pot začnejo z risbo in svinčnikom, kot tudi tisti, ki so osnovno znanje že pridobili in ga želijo nadgraditi. Delo s tečajniki poteka v skupini in tako se program lahko nekoliko prilagodi potrebam ali znanju posameznega tečajnika v skupini.
Minimalno število udeležencev za izvedbo: 7

Najprej bodo začeli začetniki preko risbe s svinčnikom, nato pa se bodo lotili slikanja z akrilnimi barvami, nato likovno znanje nadgrajevali preko slikanja pokrajine, spoznavanja določenih teoretičnih znanj, izdelave linoreza, lesoreza, skice, avtoportreta ter obiska galerije in udeležbe na razstavi.

Mentor: Vinko Hlebš
Začetek: 21. 10. 2019
Termin: ponedeljek, od 16.00 do 18.15
Št. ur: 30 ur
Cena: 100 €

informativna-prijava-na-program

 


Individualno svetovanje

Vsi tisti, ki želijo pridobiti hitre in konkretne odgovore na svoja slikarska vprašanja, se lahko poslužijo individualnih uric.
Vsebina in termin se določita po dogovoru.

Vsebina in termin se določita po dogovoru.
Cena: 15 €/60 min

 

informativna-prijava-na-program

 


Počitniška šola slikanja

Poletna slikarska šola poteka en teden med poletnimi počitnicami vsakdan od ponedeljka do petka. Gre za intenzivno, strokovno vodeno slikarsko ustvarjanje, posvečeno učenju risanja in slikanja.

Mentor: Vinko Hlebš
Termin: od 29. 6. 2020 – 3. 7. 2020
Št. ur: 15 ur; od 8.00 – 10.15.
Cena: 40 €

informativna-prijava-na-program