Tržičani vse bolj podjetni

Občina Tržič je v zadnjih letih na področju spodbujanja gospodarstva in podjetništva uspešno izvedla kar nekaj ukrepov in aktivnosti. Od srečanj na temo »Kako privabiti več investicij v občino Tržič« in »Kako še bolj prebuditi podjetništvo v občini Tržič«, na katerih smo preučili ključne prednosti in identificirali številne razvojne priložnosti, ki jih Tržič ponuja, do oblikovanja kataloga investicijskih in poslovnih priložnosti v občini, ki je namenjen tako domačim kot tujim investitorjem. Za razvoj podjetništva in gospodarstva je bilo iz občinskega proračuna nakazanih 170.000 evrov.

V prihodnjih letih bo Občina Tržič namenjala veliko pozornosti spodbujanju razvoja podjetništva med občani, spodbujanju razvoja in povezovanja med obstoječimi podjetji in spodbujanju domačih in tujih investicij. Da so Tržičani vse bolj podjetni, kažejo podatki, iz katerih je razvidno, da število podjetij v občini raste, prav tako rastejo prihodki predvsem gospodarskih družb, znižuje pa se registrirana brezposelnost in znaša 8 %.

Da bi s svežimi in perspektivnimi poslovnimi priložnostmi in podjetniškimi pristopi za samostojno podjetniško pot navdušili še več proaktivnih občanov, je Občina Tržič je v sodelovanju z Ljudsko univerzo Tržič tudi letos pripravila niz motivacijskih in aktivacijskih delavnic.

V četrtek, 14. decembra 2017, ob 19.30 bo v Restavraciji Raj (nad avtobusno postajo Tržič), še zadnji kreativno-podjetniški večer v tem letu. Gost večera bo George Deriso. George Deriso je nekdanji menedžer podjetja Apple Avstralija, bil je direktor svetovalne družbe Gartner, nato še menedžer v AT&T ter ustanovitelj številnih podjetij. Po tem ko je preživel napad na WTC 11. septembra 2001, je svoje življenje posvetil pedagoškemu delu in mentoriranju socialnih podjetnikov v okviru Univerze Watson in Inštituta Unreasonable.

»Njegova karierna pot je bila izjemno pestra, polna vzponov in padcev. Prav na tej svoji poti je pridobil obsežno znanje s številnih področij in se je tako izoblikoval v več kot primernega sogovornika in navdih nekomu, ki se šele podaja v poslovni svet ali se s tem šele spogleduje, obenem pa tudi bistveno izkušenejšim podjetnikom, ki želijo izpopolniti svoje znanje. Z nami bo delil svojo življenjsko zgodbo in nam dal napotke za uspeh,« o gostu pravi v. d. direktorja Ljudske univerze Tržič Mitja Slapar.