V soboto, 12. 10. 2019 smo v okviru tržnega dne v atriju Občine Tržič praznovali 60 – obletnico delovanja Ljudske univerze Tržič. Prav namerno smo se odločili za tržni dan, ker so tržni dnevi v Tržiču ljudski, tradicionalni dogodki, Ljudska univerza Tržič, pa ima poudarek na ‘ljudska’. Zato si težko  predstavljamo, da bi lahko 60 let delovanja Ljudske univerze praznovali kako drugače.

Odziv je bil neverjeten, saj se je kar nekaj predstavnikov društev, organizacij, zavodov, v lokalni skupnosti odzvalo vabilu, kar je pokazatelj, da v tako majhni lokalni skupnosti vseeno dobro sodelujemo in smo povezovalni.

Tržni dan je ponujal na stojnicah domače dobrote in izdelke; potekale so delavnice za vse generacije; Ljudska univerza je imela tudi svoje stojnice s promocijskim materialom, tako da je bil tržni dan pester, raznolik in ljudski.

Skupina ljudi je zjutraj obiskala predavanje z Irmo Lipovec ob kavi v kavarni Platz, na temo zdravja. Zelo obiskana pa je bila tudi 90. samostojna razstava našega slikarja Vinka Hlebša v  prostorih Ljudske univerze Tržič, ki si jo še vedno lahko ogledate.

Med povabljenimi so bili tudi bivši direktorji in direktorice, ki so pomagali graditi zgodovino razvoja Ljudske univerze Tržič in sicer: Anka Bizjak; Barbka Drobnič, Heda Šivic, Zvonka Pretnar, Melanija Primožič, Mitja Slapar in Metka Knific Zaletelj.

Med pomembnim gosti je bila predstavnica Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, gospa Teja Dolgan in predstavnica Andragoškega centra Slovenije, gospa Ester Možina.

Podpreti so nas prišli tudi konzorcijski partnerji, Ljudska univerza Radovljica, s katero smo skupno v projektu Znanje nas aktivira 2.

Osrednji program ob 10.00 je prikazal utrinke delovanja Ljudske univerze Tržič, saj so v njem sodelovali predavatelji, mentorji in udeleženci in sicer: udeleženci VDC Kranj z enoto Tržič so odpeli dve pesmi; Pevka Eva Moškon in kitarist Luka Ropert sta popestrila program z glasbo; Plesalke Univerze za tretje življenjsko obdobje, so prave zvezde in brez njih na prireditvah kar ne gre. Sledil je simpatičen nastop podjetniške skupine Pozdravček iz OŠ Tržič. Za konec so svoje  občutke z nami delili tudi udeleženci programom in zunanji sodelavci:  Alenka Slapar, Anka Škufca in Jožica Koder, ki je povzela zgodovino delovanja Ljudske univerze od leta 1959, pa vse do danes.

Program je povezoval  ‘Tržičan’, komik Sašo Stare in poskrbel za sproščeno vzdušje.

Vsem se, v imenu Ljudske univerze Tržič, zahvaljujem za sodelovanje, podporo in za vse spodbudne misli, ki ste jih delili z nami. Posebej se zahvaljujemo Občini Tržič, direktorici občinske uprave dr. Metki Knific Zaletelj, ki je zbrane občane pozdravila in nagovorila v imenu Občine Tržič

HVALA, KER STE NAŠI ŽE 60 LET!

 

Natalija Brumen, direktorica Ljudske univerze Tržič