POČITNIŠKI DAN

V četrtek, 18. 7. 2019, smo na Ljudski univerzi Tržič organizirali počitniško varstvo za otroke: vodne vragolije, ustvarjanje, družabne igre, športne aktivnosti, …

Zjutraj smo se najprej sprostili s spoznavno interaktivno igro in se dodobra nasmejali animiranemu filmu Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov. Sledila je telovadba, kjer je vsak od nas pokazal svojo najljubšo ogrevalno vajo in en-dva-tri smo bili pripravljeni za športne aktivnosti. Odpravili smo se k bližnji reki, se ohladili, pomalicali, gradili stolpe iz kamnov, metali »žabice«, pozirali za najboljše fotke itd.

Nadaljevali smo na igrišču, kjer smo se najprej posvetili težko pričakovanim igram z vodnimi balončki. Najbolj zabavna se nam je zdela štafeta s plastenkami vode, pri kateri smo se razdelili v dve ekipi in tekmovali v praznjenju nasprotnikove ter hkratnemu polnjenju svoje velike posode z vodo. Ta zgodba se pri enakovrednih tekmovalcih seveda sama od sebe ne konča, tako da smo bili zmagovalci  zasluženo prav vsi. Še nekaj košarke, nogometa, badmintona, prstometa in že je prišel čas za povratek nazaj. V naših prostorih smo imeli pripravljeno še Origami ustvarjalno delavnico, otroci so izdelali rožice, prave skakajoče žabice, ladjice in parnike. Za zaključek smo odigrali še nekaj partij šaha, se preizkusili v igri Activity ter se prijetno utrujeni, zadovoljni in nasmejani poslovili.

Lahko sklenemo, da za najboljšo zabavo ne potrebujemo nujno tehnologije, za nepozabna doživetja sta največkrat dovolj le prava družba in naša domišljija.