window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-41078610-3');

Temeljni postopki oživljanja

j. F, 2023

12maj10:0012:00Temeljni postopki oživljanja

vsebina dogodka

Srčna kap vsakodnevno ogroža ped do šest  oseb in vsak izmed nas se lahko znajde v položaju, ko mora pomagati sočloveku. Zato je nujno, da smo seznanjeni s pravilnim pristopom obravnave poškodovanca.  Zaradi ne ukrepanja ali nepravočasnega ukrepanja nastane srčni zastoj. Od nastopa srčnega zastoja možnost preživetja z vsako minuto drastično pada, vsaka izgubljena minuta pomeni 10 odstotkov manj možnosti za preživetje. Da nenadno oboleli osebi damo možnost preživetja moramo ukrepati takoj, z izvajanjem masaže srca oziroma temeljnih postopkov oživljanja (TPO).

Na delavnici bomo teorijo lahko preizkusili v praksi, na za to posebej namenjeni lutki, seznanili pa se bomo tudi z delovanjem avtomatskega defibrilatorja  (AED) in tako pridobili spretnosti, ki nam bodo lahko nekoč pomagale, da nekomu rešimo življenje oziroma, da se na dano situacijo pravilno odzovemo.

Delavnico izvajamo v sodelovanju z ZD Tržič in je brezplačna.

Prijave na: marjeta.pintar@lu-trzic.si

 

datum dogodka

(Petek) 10:00 - 12:00

Go to Top