• 04/592 55 51 in 04/592 55 50

logo-01     grb_brez podlage

 

 

 

 


Ljudska univerza Tržič v sodelovanju z Občino Tržič drugo leto zapored pripravlja različne programe, ki spodbujajo podjetništvo, podjetniške ideje in podjetniški entuziazem med Tržičani. Letošnje leto bomo v okviru celotnega programa razvoja tržiškega gospodarstva z različnimi ukrepi skušali aktivirati predstavnike različnih generacij, ki šele razvijajo podjetniške ideje ali pa se s podjetništvom že resno ukvarjajo.

Aktivnosti:

  • PODJETNIŠKI KROŽKI v Tržiških osnovnih šolah
  • STARTUP VIKEND za dijake in študente
  • PODJETNIŠKA AKDEMIJA
  • PODJETNIŠKI VEČERI v Stari godbi
  • PODJETNIŠKI ZAJTRKI v Mestni kavarni Tržič

Sodelovali bomo s kakovostnimi mentorji, ki delujejo na področju razvijanja ustvarjalnosti in podjetnosti mladih v Sloveniji in v tujini. Gre za sodelovanje z društvom Ustvarjalnik, ki združuje mentorje, ki pomagajo pri razvoju poslovne zamisli, ustvarjalnosti, neodvisnosti in zaposljivosti. Mladi mentorji so vrstniki, svetovalci in motivatorji pri kariernem in osebnostnem razvoju. Cilj mentorjev je mlade ali starejše podučiti in vzpodbuditi, da sami postavljajo temelje svoje prihodnosti. Zveneče ime Ustvarjalnika je zagotovo Matija Goljar, ki ste ga lahko opazili na televizijskih ekranih v oddaji Štartaj, Slovenija.

Prepogosto se dogaja, da mladi ne vidijo perspektive v svojem domačem kraju in zato odidejo drugam, tudi v tujino. Pa imamo sedaj tudi v Tržiču ogromno možnosti za podjetniško udejstvovanje. Naše aktivnosti bodo namenjene vsem tistim, ki bi radi v našem okolju razvili podjetniško idejo in s tem poskrbeli za svoj prihodek in za razvoj. Več o Tržiškem kreativnem centru si lahko preberete na tudi na www.trzicpodjeten.si.

 

* Podjetniški programi se lahko spremenijo oziroma prilagodijo.